Keratin Bakımı Nedir Ve Saça Nasıl Uygulanır?
Keratin vücudumuz içerisinde dişlerimizde, tırnaklarımızda ve hatta saçlarımızda bulunan bir tür protein çeşididir. Saçlarımızın şekil alabilir esnek ve parlak yapısı vücudumuzda olan bu keratinler sayesinde sağlanmaktadır. Saçlara uygulanmış olan işlem sayısı arttıkça vücudumuzda bulunan keratin miktarı da aynı oranda düşüş göstermektedir. Yüksek ısı veya çeşitli çevre etmenleri de saçımızdaki keratin sayısını azaltabilecek olan işlemlerden birkaçıdır . Vucütta azalmış halde bulunan keratin sayısı, saçlarınızın belirli bir süre sonra yıpranmaya yüz tutmuş ve dengesi bozulmuş bir biçimde sağlıksız görünmesini de sağlayacaktır. Azalan keratin sayısıyla birlikte saçlarınızda oluşan kırıklıklar ve dolaşmalar da buna sebebiyet vermektedir. Saçlarınıza kendiniz uygulayabileceğiniz bakımların yanı sıra saçlarınızın parlak ve hacimli görünmesi için ek olarak uzman biri tarafından saç bakımı yaptırmanız gerekmektedir.
Bu işlemi her hafta uygulamayacağınız gibi aksatmamanız da gerekmektedir. Çünkü ne işlemi geciktirilmiş bir saç ne de her hafta bakıma tabii tutulmuş saç kendini sağlıklı gösterir. Bu yüzden saçlarınızla ilgili kötü sonuçlara mahal vermemek için saçlarınızın bakımını düzenli bir şekilde yaptırmanız hem saçlarınız hem de sizin kendinizi iyi hissetmeniz için gerekli olan işlemlerden sadece biridir. Saçlarınıza uygulayacak olduğunuz keratin bakım işlemlerini işinde uzman olan her kuaförde yaptırabileceğiniz gibi yapmanız gereken saçlarınızı güvenilir ellere teslim edebileceğiniz bir kuaför bulmak.
Keratin bakım aşamalarından bahsedecek olursak öncelikle saçlarınız özel bir şampuanla birlikte yıkanmaya tabii tutuluyor. Kullanılmış olan bu özel şampuan saç diplerinizde oluşmuş olan sertleşmelerin çözünmesini sağladığı gibi deride oluşan boşlukların da doldurulması için tutamlar halinde saça uygulanmasına başlanıyor. Uygulanan bu işlemle birlikte saçlar yıkanıp kurutulduktan sonra saçı ezmeyecek bir biçimde hafiften bir fön çekilir. İşlem yapılan saç yaklaşık olarak 20 dakika bekledikten sonra işlem bitmiş bir hale geliyor.